EU ismeretek: az idősödés szakpolitikai kihívásai

A képzés célja

Az „EU ismeretek: az idősödés szakpolitikai kihívásai” című képzés leckéinek a célja, hogy felhívják a figyelmet az idősödéssel kapcsolatos európai uniós ismeretekre. Az egészségügy- és időspolitika konkrét kivitelezése ugyan tagállami hatáskör, ugyanakkor az európai kedvezőtlen demográfiai változásokat és ennek nyomán fellépő gazdasági hatásokat felismerve az Európai Unió is számos szakpolitikai útmutatóval, ajánlással és koordinatív kezdeményezésekkel igyekszik elősegíteni a tagállamok közötti tudás és tapasztalat megosztást az állami és magán szektorok érdekeltjeinek összefogását, az idősek életminősége és ellátása javításának, a gazdaság élénkítésének és munkahelyteremtés ösztönzésének hármas céljából. E kezdeményezések hazai megismertetése és elmélyítése elősegítheti e témakörben a nemzetközi kapcsolatok építését, tudásmegosztást, valamint a települési szintű idős stratégia alakításának európai kezdeményezésekbe illesztését, az elérhető szolgáltatások minőségének javulását.

Kiknek szól a képzés?
A képzés elsősorban szól az időspolitikával foglalkozó önkormányzati szakembereknek. Emellett azonban a képzés hasznos lehet az idősellátásban dolgozó szakembereknek, szociális szakembereknek egyaránt.

Az e-learning leckék jegyzetanyagának letöltése

Az e-Learning leckék indítása

A leckék jegyzetanyagának letöltése

Az alábbiakban letöltheti az egyes leckék jegyzetanyagát pdf formátumban.
A leckék témaköréhez tartozó további olvasnivalók gyűjteményét az egyes leckék lapján találja meg az e-learning leckék indítása pont alatt.

Bevezetés: útmutató a képzés feldolgozásához

Az egészségügy és ápolás digitális innovációjának programterve

Tartós ápolás az Európai Unióban

E-egészségügy és európai uniós intézkedések

E-egészségügy Magyarországon

mHealth: mobil egészségügy

Ezüstgazdaság: az idősekre alapozott gazdaság

EIP-AHA: Európai innovációs partnerség az egészségben töltött, aktív időskor elősegítésére 1. rész

EIP-AHA: Európai innovációs partnerség az egészségben töltött, aktív időskor elősegítésére 2. rész

A “Tevékeny és önálló életvitel” (AAL) Program bemutatása